Zasady polityki prywatności

ASLuxury Budapester.com GmbH (zwany dalej: Mybudapester.com) bardzo poważnie podchodzi do wymogów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (EU) 2016/679 z dnia 27.04 2016r. (“RODO”). Ochrona danych oraz zaufanie naszych klientów są traktowane priorytetowo, w związku z tym niniejsza polityka prywatności oraz sposoby przetwarzania danych zostały odpowiednio dostosowane. W dalszej części dokumentu znajduje się szczegółowe wyjaśnienie, w jakiś sposób są zbierane oraz przetwarzane dane, a także do kogo należy się zwrócić w sprawach związanych z poniższymi oświadczeniami.

1. Podmiot odpowiedzialny

Organem odpowiedzialnym za zbieranie, przetwarzanie i wykorzystywanie danych osobowych w rozumieniu Federalnej ustawy o ochronie danych jest ASLuxury Budapester.com, Kurfürstendamm 43, 10719 Berlin.

Użytkownik może w każde chwili uzyskać informację na temat swoich danych, które są zapisane u nas, a także skorzystać z prawa do korekty oraz usunięcia swoich danych na życzenie. W tym celu proszę skorzystać z powyżej podanych danych kontaktowych bądź wysłać prośbę mailowo na: datenschutz@budapester.com. Ponadto każda z informacji jest udzielona bezpłatnie o stanie przechowywanych danych przez Mybudapester.com

Adres

ASLuxury Budapester.com GmbH
Kurfürstendamm 43
10719 Berlin
Tel. 030 – 700 15 00 - 60
Fax 030 – 700 15 00 - 63

2. Czym są dane personalne

"Dane personalne" są ustawowo definiowane jako "pojedyncze informacje o osobistych oraz rzeczowych stosunkach określonej lub dającej się określić osoby". Zaliczają się do nich np. informacje takie jak nazwisko, adres, adres mailowy oraz inne dane mogą doprowadzić do określonej osoby.  

3.Gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystywanie danych osobwycch oraz szyfrowanie danych 

Dane osobowe są to dane, które dotyczą rzeczowych bądź osobistych powiązań określonej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Zbieramy, przechowujemy oraz przetwarzamy dane użytkownika przez cały proces zakupowy, łącznie z ewentualnymi rękojmiami w celu najlepszej realizacji usług oraz dla własnych celów marketingowych. Przekazujemy dane osobowe użytkowników osobom trzecim, wówczas, gdy jest to dozwolone przepisami, łącznie z realizacją umów sprzedażowych bądź rozliczeń ( firmy transportowe, sklepy partnerskie, banki i systemy rozliczeń), oraz do celów marketingowych, gdy użytkownik wyraził zgodę. Każde inne wykorzystanie informacji jest niedozwolone i nie występuję u żadnego z usługodawców, którym powierzono dane konsumenta. Do odpowiednich realizacji usług, wymagamy danych osobowych, adresu e-mail, adresy przesyłki, aby jak najlepiej zrealizować zobowiązania po naszej stronie w ramach umów sprzedażowych.

Newsletter i cofnięcie zgody na wysyłanie informacji marketingowych

Subskrybując newsletter, zgadzasz się na wykorzystywanie przez Mybudapester.com swoich danych, aby otrzymywać informację marketingowe o wybranych dla Ciebie produktach. W dowolnej chwili możesz odwołać swoją deklarację zgody pod tym linkiem bądź pod mailem: datenschutz@budapester.com. Twoje dane będą przesyłane do dostawców usług wymienionych w dalszej części tego dokumentu, których używamy wyłącznie do administrowania i hostingu danych. Gromadzimy dane również do tworzenie anonimowych profili użytkownika w celu badania rynku, reklamy bądź niestandardowego projektowania treści. W ramach własnych kampanii marketingowych dostawcy usług są informowani o niezbędnych danych do przeprowadzania zamówienia. Przesyłane w ten sposób dane są wykorzystywane wyłącznie przez naszych dostawców w celach realizacji zadania. Każde inne wykorzystanie tych informacji jest niedozwolone. Gromadzimy również i wykorzystujemy informacje, które są przekazywane za pomocą formularza kontaktowego w celu przetworzenia wniosków. Dane osobowe są usuwane, o ile nie są sprzeczne z ustawowymi wymogami dotyczącymi przechowywania danych. Dane mogą być usunięte na wniosek osoby przekazującej swoje dane, jeżeli nie będą potrzebne do spełnienia celu, dla którego zostały zapisane, lub jeśli ich przechowywanie jest niedopuszczalne z innych powodów prawnych.

Szyfrowanie danych

Poprzez najnowocześniejsze standardy zabezpieczeń (technologia SSL) wszystkie Państwa dane zamówieniowe (np. adres, produkt itp.) będą przy przesyłaniu automatycznie szyfrowane, jako dane wprowadzone, aby żadna niepożądana osoba nie miała do nich wglądu.

4. Pliki cookie

Akceptowanie plików cookie jest warunkiem umożliwiającym korzystanie z naszych stron internetowych. Gdy użytkownik zdecyduje się na zablokowanie ciasteczek, witryna mybudapester.com będzie działać jedynie w oparciu o ograniczone funkcje, które mogą wpłynąć na jakość użytkowania witryny. 

Czym są ciasteczka (pliki cookie)?

Pliki cookie to małe pliki zawierające informacje tekstowe, które w trakcie przeglądania ofert archiwizują się na Państwa twardym dysku. Potrzebujemy plików cookie w celu Państwa identyfikacji oraz autoryzacji po skutecznym zarejestrowaniu się w chronionych obszarach na cały okres Państwa odwiedzin. Pliki cookie służą również do zapisywania preferencji odwiedzającego. W ten sposób możemy celowo dobierać treści naszej witryny internetowej do Państwa potrzeb oraz ulepszać dla Państwa naszą ofertę. Za pomocą plików cookie nie możemy utworzyć połączenia z użytkownikiem.

Jakie ciasteczka wykorzystuje Mybudapester.com

Opcję zapisywania niniejszych plików cookie mogą Państwo w każdej chwili dezaktywować w ustawieniach Państwa przeglądarki oraz usunąć istniejące pliki cookie. Każdy użytkownik może oglądać ofertę również bez plików cookie. Jeśli nie akceptują Państwo plików cookie może to jednakże doprowadzić do ograniczeń funkcji naszej oferty.

Niektóre z wykorzystywanych przez nas plików cookie po zakończeniu sesji przeglądarki (koniec sesji) będą automatycznie, ponownie kasowane z Państwa dysku twardego (sesyjne pliki cookie). Sesyjne pliki cookie są przykładowo potrzebne do oferowania Państwu większej ilości stron w Państwa funkcjach koszyka zamówień. Ponadto używamy także plików cookie, które pozostają na Państwa dysku twardym poza sesją przeglądarki na określony czas (w zależności od pliku cookie w okresie pomiędzy jednym dniem a pięcioma latami). Przy kolejnych odwiedzinach będzie automatycznie rozpoznawane, jaki kraj i jak język został wybrany podczas ostatniej wizyty na naszej witrynie internetowej, dodatkowo możemy dzięki tej technologii lepiej dopasowywać ofertę do pojedynczego usera i ułatwiać mu konsumowanie treści. Pliki cookie są zapisywane dysku twardym użytkownika i po podanym okresie będą kasowane przez przeglądarkę.

Jakie dane są zapisywane w ciasteczkach?

Mybudapester.com zapisuje dane w pliku cookie, które są wyłącznie anonimowe.Podczas aktywacji ciasteczka przypisywany jest użytkownikowi specjalny numer identyfikacyjny bez przypisywania danych osobowych użytkownika do tego numeru identyfikacyjnego. Pozostałe dane jak: Imię i nazwisko, adres IP lub podobne dane użytkownika, umożliwiające korelację pliku pliku cookie do użytkownika, nie są zapisywane w pliku cookie. Na podstawie technologii cookie uzyskujemy jedynie pseudonimizowane informacje, przykładowo o tym, które strony naszego sklepu użytkownik odwiedził, które produkty oglądał itp. 

Onsite Targeting

Na podstawie technologii plików cookie na stronach internetowych. Mybudapester.com gromadzone są dane w celu optymalizacji naszej reklamy oraz efektywnego oferowania produktów. Dane nie są i nigdy nie były wykorzystywane w celu zidentyfikowania pojedynczego użytkownika. Ta technologii zapewnia nam możliwość przedstawienia użytkownikowi reklamy i usługi, których treść opiera się na informacjach uzyskanych na podstawie przeglądanych stron przez użytkownika. Naszym celem jest dopasowanie oferty i wzbudzenie zainteresowania produktem.

Czy stosowane są także ciasteczka podmiotów trzecich (tzw. third party cookies)?

Mybudapester.com współpracuje z  firmami reklamowymi, które pomagają w tworzeniu stron internetowych tak, aby była w pełni odpowiadająca wymaganiom naszych klientów. Zbieranie ciasteczek zostało opisane w tym dokumencie powyżej. Także ciasteczka firm partnerskich zawierają tylko anonimowe dane. Przykładowo są to  informacje o tym, jakie produkty użytkownik oglądał, czy dokonał zakupu, jakich produktów szukał itp. W niektórych przypadkach nasi partnerzy gromadzą także informacje o tym, jakie strony użytkownik odwiedzał wcześniej lub jakimi produktami się interesował, aby docelowo wyświetlać reklamy, które będą najlepiej odpowiadać jego zainteresowaniom.

Retargeting

Nasze strony internetowe korzystają z tak zwanej technologii retargetingu. Wykorzystujemy tę technologię, aby móc zaoferować użytkownikom atrakcyjniejszą ofertę internetową. Przedstawiamy w ten sposób reklamy, które wiążą się bezpośrednio z produktem, który zainteresował użytkownika, Wyświetlanie tych materiałów reklamowych na stronach naszych partnerów opiera się na technologii ciasteczek oraz analizie wcześniejszego zachowania użytkownika. Ta forma reklamy realizowana jest całkowicie anonimowo.Podczas korzystania z naszej strony internetowej stosowane są ciasteczka, które służą do gromadzenia, zapisywania i wykorzystania danych dotyczących zachowania użytkownika – wszystkie dane są zbierane anonimowo.

Pliki cookie podmiotów trzecich

W ramach retargetingu oraz dopasowaniu najlepszej reklamy korzystamy z usług podmiotów trzecich:

  1. Criteo
  2. Doubleclick by Google
  3. Google Analytics by Google
  4. Salesmenago
  5. Facebook
  6. TRBO
  7. Emarsys
  8. Sociomantic

Jak można zablokować zapisywanie plików cookie?

Istnieje możliwość wyłączenia zapisywania ciasteczek w przeglądarce. Ciasteczka również są zbierane wówczas, gdy użytkownik wyraził na to zgodę.

5. Google Analytics i śledzenie konwersji

Niniejsza strona internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizującej sieć firmy Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Google Analytics wykorzystuje pliki cookie, które umożliwiają analizę korzystania przez Państwa ze strony internetowej. Wytworzone przez pliki cookie informacje o Państwa użytkowaniu witryny internetowej (łącznie z adresem IP) będą przesyłane na serwer Google w USA i tam zapisywane. Zwracamy uwagę na to, że nasza witryna internetowa korzysta z rozszerzenia „anonymizeIp()“ (anonimizacja adres IP), które powoduje, iż Państwa adres IP będzie skracany przed zapisaniem oraz przekazaniem o ostatni oktet w krajach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych krajach będących stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym w związku z czym wyłączony będzie dostęp osób postronnych. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP będzie przekazywany na serwer Google w USA i tam skracany. Na nasze zlecenie Google będzie wykorzystywało te informacje, aby analizować Państwa korzystanie z witryn internetowych w celu zestawienia raportu o aktywności stron internetowych oraz aby przedstawić nam świadczenia związane z korzystaniem ze stron internetowych bądź korzystaniem z Internetu. Przekazywany przez Państwa wyszukiwarkę w ramach Google Analytics adres IP nie będzie łączony z innymi danymi Google. Mogą Państwo uniemożliwić rejestrację danych wytworzonych przez plik cookie oraz odnoszących się do Państwa korzystania ze strony internetowej (włącznie z adresem IP) jak również przetwarzanie tych danych przez Google poprzez odpowiednie ustawienie Państwa przeglądarki lub tutaj poprzez ściągnięcie i zainstalowanie wtyczki (plug-in). Na niniejszej stronie korzystamy ponadto ze śledzenia zdarzeń (Google Conversion Tracking). Conversion Tracking pomaga nam ulepszać nasz internetowy marketing. Za jego pomocą otrzymujemy statystyki korzystania o tym użytkowniku, który dotarł na nasza stronę internetową poprzez wskazanie Goggle. W ten sposób możemy dojść do tego jak bardzo sukcesywne są poszczególne wskazania Google. Jeśli dotarli Państwo poprzez wskazówkę Google na nasza stronę internetową Google AdWords pozostawi na Państwa komputerze plik cookie. Plik ten po 30 dniach straci swoją ważność i nie przekaże nam żadnych informacji za pomocą, których będziemy mogli Państwa osobiście zidentyfikować. Jeśli odwiedzają Państwo określone obszary naszej witryny internetowej, a plik cookie jeszcze nie wygasł, Google oraz my będziemy w stanie rozpoznać, że kliknęli Państwo na wskazówkę i zostali dalej przekserowani na tą stronę. Jeśli nie chcą Państwo uczestniczyć w postępowaniu śledzenia, mogą Państwo wyłączyć odpowiedzialny za to plik cookie – poprzez ustawienia w wyszukiwarce, które generalnie dezaktywują automatyczne pozostawienie plików cookie. Mogą Państwo także dezaktywować śledzące pliki cookie poprzez ustawienia w Państwa przeglądarce polegające na tym, że pliki cookie będą blokowane przez domenę „googleadservices.com“.

6. Retargeting

Niniejsza witryna internetowa korzysta z internetowej technologii retargetowania. Umożliwia to celowe dopasowywanie na stronach internetowych naszych partnerów reklam dla każdego użytkownika Internetu, który już interesował się naszym sklepem oraz naszymi produktami. Ze studiowania wiemy, że wyświetlanie personalizowanych, będących w zakresie zainteresować reklam jest dla użytkownika Internetu bardziej interesujące niż reklama, która nie wykazuje żadnej personalizacji. Wyświetlanie środków reklamowych następuje poprzez retargeting na podstawie analizy wcześniejszych stosunków użytkownika opartej na plikach cookie. Oczywiście również tutaj nie są zapisywane żadne dane personalne oraz oczywiście używanie technologii retargetingu ma miejsce z uwzględnieniem obowiązujących regulacji dotyczących ochrony danych. Jeśli nie zgadzają się Państwo na taką formę wyświetlania reklam, mogą Państwo dezaktywować w ustawieniach Państwa wyszukiwarki internetowej pliki cookie względnie usunąć istniejące pliki cookie. Proszę podążać przy tym za wyżej opisanymi wskazówkami.

7. Media społecznościowe

Facebook, Google+ und YouTube

Na niniejszej stronie stosuje się media społecznościowe Facebook oraz Google (Google+ oraz YouTube) .Chodzi tutaj o oferty amerykańskich przedsiębiorstw Facebook Inc. (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA) oraz Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA).

Gdy odwiedzacie Państwo stronę internetową, która posiada taką wtyczkę (plug in), Państwa przeglądarka tworzy połączenie do Facebook względnie Google i treści są przez te strony ładowane.  Państwa wizyta na takiej stronie może być poprzez to ewentualnie przez Facebook lub Google monitorowana, również wtedy, gdy nie używają Państwo aktywnie tej funkcji. Jeśli posiadają Państwo konto na Facebook lub Google, mogą Państwo korzystać z takiej wtyczki społecznościowej oraz dzielić informacje z Państwa znajomymi. Administrator nie ma przy tym żadnego wpływu na treści wtyczki oraz przekazywanie informacji.

Na Państwa stronie internetowej Facebook oraz Google udostępniają detaliczne informacje o zakresie, rodzaju, celu oraz dalszym przekazywaniu Państwa danych. Tutaj znajdą Państwo kontynuacyjne informacje o Państwa prawach oraz możliwościach ustawień dotyczących ochrony Państwa sfery prywatnej.

Facebook wskazówki dotyczące ochrony danych: https://www.facebook.com/about/privacy

Google wskazówki dotyczące ochrony danych http://www.google.com/intl/de/policies/privacy

Pinterest

Na tej stronie internetowej zintegrowane są kolejne wtyczki (plug - in) serwisu społecznościowego Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, 94301, USA. Wtyczka Pinterest rozpoznaje Państwa “przycisk Pin it” na naszej stronie.

Gdy klikną Państwo na Pinterest "przycisk Pin it " w czasie, gdy są Państwo zalogowani na swoim koncie na Pinterest, mogą Państwo wstawiać treści naszych stron na swoje profile. Dzięki temu Pinterest może przyporządkować nasze strony do Państwa konta użytkownika. Zwracamy uwagę na fakt, że my, jako oferujący stronę nie posiadamy żadnej wiedzy na temat treści oraz przekazywanych danych jak również ich wykorzystywania przez Pinterest. Dalsze informacje dotyczące zasad polityki prywatności mogą Państwo pobrać z:

Pinterest wskazówki dotyczące ochrony danych: http://about.pinterest.com/de/privacy

Twitter

Na tej stronie internetowej włączone są poza tym funkcje usługi Twitter. Funkcje te są oferowane przez Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA. Poprzez korzystanie z Twitter oraz funkcji „retweet” odwiedzane przez użytkownika strony internetowe są łączone z jego kontem na Twitter oraz udostępniane są innym użytkownikom. Przy tym także przekazywane są dane do Twitter. Do tego Państwa wyszukiwarka internetowa nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerem Twitter  i przekazuje na niego dane.

Zwracamy uwagę na fakt, iż oferujący nie posiada żadnej wiedzy dotyczącej treści przekazywanych danych jak również ich wykorzystania przez Twitter. Dalsze informacje znajdą Państwo w oświadczeniu dotyczącym polityki prywatności Twitter : https://twitter.com/privacy

Mogą Państwo zmieniać swoje ustawienia prywatne na Twitter w ustawieniach konta http://twitter.com/account/settings

Instagram

Z niniejszą stroną internetową zintegrowana jest kolejna wtyczka sieci społecznościowej Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, USA. Wtyczka (plig-in) Instagram rozpoznaje Państwa po „przycisku -Instagram“ na naszej stronie.

Gdy klikają Państwo „przycisk – Instagram” w czasie, gdy są Państwo zalogowani na swoim koncie na Instagram, mogą Państwo wstawiać treści naszej strony na swój profil. Dzięki temu Instagram może przyporządkować odwiedziny naszej strony do Państwa konta. Zwracamy uwagę na fakt, że my, jako oferujący stronę nie posiadamy żadnej wiedzy na temat treści oraz przekazywanych danych jak również ich wykorzystywania przez Instagram.

Dalsze informacje dotyczące zasad polityki prywatności mogą Państwo pobrać z Instagram – zasady polityki prywatności: http://instagram.com/about/legal/privacy/

Wylogowywanie

Poprzez wcześniejsze wylogowanie się ze stron sieci społecznościowych jak również skasowanie pozostawionych plików cookie mogą Państwo uniknąć, ażeby portale społecznościowe w czasie Państwa odwiedzin na niniejszej stronie zbierały o niej informacje oraz przyporządkowywały je do Państw konta mediów społecznoścowych.

Jeśli nie chcą Państwo, żeby sieci społecznościowe bezpośrednio przyporządkowywały zbierane podczas wyświetlania strony dane do Państwa konta mediów społecznościowych, muszą Państwo przed odwiedzinami naszej witryny internetowej wylogować się z odpowiednich portal społecznościowych. Mogą Państwo także kompletnie zapobiec ładowaniu wtyczki (plug-in) za pomocą rozszerzenia add-ons w Państwa przeglądarce, np. poprzez blokujący skrypt „NoScript“, który dostępny jest na:> http://noscript.net

8. Google AdWords i analiza wydajności

Jako klienci AdWords wykorzystujemy ponadto Google Conversion Tracking, usługę analizującą firmy Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Przy tym Google Adwords zostawia na Państwa komputerze plik cookie („Conversion Cookie“), o ile dotarli Państwo na nasza stronę internetową za pośrednictwem wskazówki Google. Ten plik cookies traci swoją ważność po 30 dniach oraz nie służy identyfikacji personalne. Jeśli odwiedzają Państwo nasze określone strony, a plik cookie jeszcze nie wygasł, my oraz Google możemy rozpoznać, iż ktoś kliknął na ogłoszenie i w taki sposób został przekserowany na naszą stronę. Każdy klient AdWords otrzymuje inny plik cookie. Pliki cookie nie mogą w związku z tym być monitorowane przez strony internetowe klientów. Ściągnięte za pomocą konwersji pliku cookie informacje służą do tego, aby utworzyć statystyki konwersji klientów Adwords, którzy zdecydowali się na śledzenie. Kliencie Adwords dowiadują się o całkowitej liczbie użytkowników, którzy kliknęli na ich ogłoszenie i zostali przekserowani na przewidzianą w danym dniu stronę śledzącą. Nie otrzymują oni jednak żadnych informacji, za pomocą, których da się zidentyfikować użytkowników personalnie. Jeśli nie chcą Państwo uczestniczyć w postępowaniu śledzenia, mogą Państwo wyłączyć odpowiedzialny również za to plik cookie – w ustawieniach przeglądarki, która generalnie automatycznie dezaktywuje uruchamianie pliku cookie. Mogą Państwo także dezaktywować plik cookie odpowiedzialny za śledzenie poprzez ustawienie swojej przeglądarki tak, aby plik cookie był blokowany przez domenę „googleadservices.com“ .

Analiza wydajności  

Usługa pomiaru wydajności oferowana przez New Relic (New Relic Inc., 101 Second Street, 15 piętro, San Francisco, CA 94105 "New Relic" związana jest z oceną wydajności technicznej serwisu Mybudapester.com, nie jest związana z pomiarem użytkowników. New Relic gromadzi dane o firmie Mybudapester.com, takie jak dane systemowe dotyczące używanych dodatków, czasy użytkowania, używane przeglądarki, sprzęt i oprogramowanie (tak zwane "dane aplikacji"). New Relic używa również jednego lub więcej plików cookie w przeglądarce. Dane aplikacji są przechowywane na serwerach New Relic i wykorzystywane do przeprowadzania porównań między witrynami w witrynach internetowych, a także do analizowania wydajności witryny internetowej Mybudapester.com.Więcej informacji o New Relic można znaleźć na stronie www.newrelic.com. Polityka prywatności jest dostępna pod adresem http://newrelic.com/privacy.

9. Prawa

Zgodnie z federalną ustawą o ochronie danych osobowych mają Państwo prawo do nieodpłatnej informacji o zapisanych dla Państwa danych jak również ew. prawo do sprostowania, zablokowania lub usunięcia niniejszych danych. O ile dalsze informacje są pożądane lub pożądane jest sprostowanie, zablokowanie lub usunięcie danych, do tego celu do dyspozycji jest Support pod adresem mailowym kontakt@budapester.com

10. Organ odpowiedzialny

Organem odpowiedzialnym w znaczeniu danych personalnych jest:

ASLuxury Budapester.com GmbH

Zarządzający: Andreas Schläwicke
Kurfürstendamm 43 
10719 Berlin
Tel. 030 – 700 15 00 - 60
Fax 030 – 700 15 00 - 63
E-Mail kontakt@budapester.com

Stan z: Maj 2018